Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Stemmen of stemmingmakerij, wie is er al uit het is bijna 15 maart.

Voor mensen die van politiek houden zijn het heerlijke weken. Elke avond komen de politici langs op de diverse zenders en de een belooft nog meer dan de ander. Soms denk ik wel eens, allemaal een stapje terug in de beloftes, dan alles op een grote hoop gooien en samenwerken, dan hebben we de beste en meest unieke partij en regering ter wereld. Helaas werkt het niet zo en zullen we toch moeten gaan kiezen uit al die beloftes en partijen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/verkiezingen%204.jpgIk ga geen stemadviezen geven, dat zal iedereen voor zich uit moeten zoeken. Wel is het belangrijk dat je gebruik maakt van je stemrecht ook al heb je niet teveel vertrouwen in de politiek. Er zijn tientallen landen waar geen stemrecht is en waar een dictator het voor het zeggen heeft. Stemrecht is een van de belangrijkste onderdelen van de vrije wereld waar wij in leven. Gebruik dat recht en als je het echt niet weet of niemand vertrouwd stem dan desnoods blanco, zolang je maar gaat stemmen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/verkiezingen%201.jpgVroeger wist vrijwel iedereen al ruim van te voren waar je op ging stemmen, tegenwoordig weet het grootste deel van de kiezers tot op vrijwel het laatste moment nog niet wat zij gaan stemmen. Een slechte ontwikkeling is ook het strategisch stemmen, wel begrijpelijk maar je stemt dan op een partij die je eigenlijk niet wilt om een ander niet de grootste te laten worden. Soms heb ik gesprekken met kennissen en dan wordt het bijna hogere wiskunde hoe ze hun stem bepalen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/12%20sept%202012%20%2010.jpgEen goede tip is om niet gelijk weg te zappen naar een of andere soap of wat dan ook, maar de actualiteitenrubrieken de komende weken te volgen. Vrijwel alle kandidaten komen daar aan bod en krijg je toch iets meer gevoel bij ze en dat kan ook gevoel van afkeer zijn, maar dan weet je dat wel. Zelf volg ik, voor zover mogelijk, bijna alle politieke programma's en geniet van grote debatten op tv of ga er zelf naartoe zoals donderdagavond in de Leidse Stadsgehoorzaal.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/Picture-Device-Independent-Bitmap-1.jpgKom je politici tegen op straat of op de markt, natuurlijk is het leuk even een selfie te maken, maar belangrijker is; stel die vraag die je dwars zit. Dan pas worden die reclamewandelingen van politici echt waardevol voor de kiezer.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/FlyerenD66%20aug%202012%204.jpgNog twee weken en dan mogen we naar de stembus. Bedenk het is niet alleen jou toekomst, maar ook die van je kinderen of kleinkinderen die je kan beïnvloeden door te gaan stemmen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje009/12%20sept%202012%20%2011.jpgToch een heeeeeel klein advies, een proteststem geeft misschien wel een signaal af, maar je kan er geen land mee besturen.Reacties

די מריו op 01-03-2017 22:50

Dat is een gezonde log zo LG. Stemmen doe ik al jaren. STemmen doe ik altijd, Ik heb volgens mij nog nooit een stem over geslagen. Wel één keer een referendum. Ik vind ook dat je moet stemmen. Dat hoort er echt bij.

Love As Always

Di Mario

Carla van Rossenberg op 02-03-2017 00:22

Natuurlijk moet je stemmen, denk nooit dat het zinloos is, als je het nou werkelijk niet weet, denk dan misschien iets verder dan alleen je directe eigenbelang, denk dan aan het grotere geheel, ons planeetje zelf.

Voor mij is het helder hoor, ik ga met volle overtuiging Partij voor de dieren stemmen, is heus niet alleen maar voor het dierenwelzijn, ook voor het mensenwelzijn door te zorgen voor een duurzame economie zodat we niet afstevenen op een ecologische ramp wanneer er niet snel iets gebeurd!

Succes allemaal in het stemhokje

Gaan hoor😀👍

Martin op 02-03-2017 00:45

Met een proteststem kun je geen land besturen, maar die gladjakkers van de bestaande partijen doen het ook niet zo lekker. Ik ga voor vernieuwing,  zélf mijn stem uit kunnen brengen. Op naar een internetdemocratie, wég met het stelsel van postkoets en trekschuit. Mag jij raden op wie ik ga stemmen. 

Sjoerd op 02-03-2017 10:28

Ik stem groen...

Rietepietz op 02-03-2017 16:39

O nee, de politiek krijgt juist nu geen aandacht van me, niet op TV en zeker niet aan de deur of in het dorp. De programma's zeggen me niets, je weet dat ze er na de verkiezingen toch niets van waarmaken en dus kan ik alleen maar af gaan op wat de partijen de laatste 4 jaar hebben gepresteerd, helaas is dat niet zo heel goeds.

Hans op 02-03-2017 16:45

Ik zit regelmatig met veel genoegen te luisteren en mee te kijken.Heerlijk al die beloftes die men weer uit de hoge hoed heeft getoverd. Hans

Geuzenpartij! op 02-03-2017 22:24

Ik snap 't helemaal, Glibber. Maar toch geef ik mijn proteststem aan Wilders. En nee, ik ben niet z'n allergrootste fan. Ik ben nl. voor het behoud van onze identiteit en soevereiniteit. Dat lukt natuurlijk niet zomaar. We moeten dan eerst uit de EU en vervolgens zal de Grondwet moeten worden aangepast.

Het blijft dus een protest; een signaal.

Martin op 02-03-2017 22:31

Er zijn toch veel meer partijen tegen de huidige elite? Stem Fvd, de libertariers, VNL of de ondernemerspartij als je rechts bent. SP op links, maar dat was kennelijk geen issue. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl