Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Druk bezochte Leidenarenborrel bij studentensociëteit Minerva.

Vroeger werd er elk jaar een Leidenarenborrel gegeven bij studentensociëteit Minerva. Op de een of andere manier kwam er de klad in en verdween de borrel en eigenlijk wist vrijwel niemand meer dat hij ooit bestaan heeft. 3 Jaar geleden kwam daar verandering in en werd de Leidenarenborrel weer in ere hersteld. Het eerste jaar kwamen er, mede door de onbekendheid, maar een stuk of 30 Leidenaren, vorig jaar waren dat er al 100 en zondag werden er ongeveer 200 geteld.

 photo Minerva Leidenarenborrel 13.jpg Tegen het eind van de borrel maakte ik nog een groepsfoto en was het nog steeds gezellig druk.

 photo Minerva Leidenarenborrel 98.jpg Vroeger was het pand van Minerva aan de Breestraat een voor Leidenaren bijna onneembare vesting en vroeg iedereen zich af wat er achter die muren allemaal gebeurde.

 photo Minerva Leidenarenborrel 1.jpg De laatste jaren timmert Minerva keihard aan de weg om een goede en gezonde band met Leiden en de Leidenaren te hebben. Ondertussen werken Minerva en haar leden mee aan tal van Leidse evenementen en goede doelen. Om er een paar te noemen, Koningsdag, 3 Oktober en de Slag om Leiden waarvan de opbrengst voor hospice Issoria is. Met de Leidenarenborrel wil Minerva in een gezellige sfeer kennis maken met de Leidenaren.

 photo Minerva Leidenarenborrel 2.jpg De borrel wordt georganiseerd door de Sleutelcommissie.

 photo Minerva Leidenarenborrel 110.jpg Ik bekijk de borrel niet door een gekleurde bril, het is gewoon echt gezellig op deze Leidenarenborrel.

 photo Minerva Leidenarenborrel 87.jpg Zo gezellig dat sommige Leidenaren gewoon hun verjaardag even opzij zetten om bij de borrel aanwezig te zijn.

 photo Minerva Leidenarenborrel 12.jpg Nico Rijsbergen of moet ik zeggen Sleutelpiet had het ook helemaal naar zijn zin.

 photo Minerva Leidenarenborrel 6.jpg De muziek werd verzorgd door de Minerva Music Machine, de huisband van Minerva.

 photo Minerva Leidenarenborrel 31.jpg Vanaf september is Ivo Dorresteijn de nieuwe praeses van Minerva. Dan mag hij zich als praeses presenteren, nu presenteerde hij de bitterballen.

 photo Minerva Leidenarenborrel 37.jpg Reanne was heel druk bezig met interviews voor Sleutelstad. Volgens Emel is dit een mooi feestje dat alle vooroordelen wegneemt en ze voelt zich als echte Leienaar helemaal welkom.

 photo Minerva Leidenarenborrel 43.jpg Sssttt niet verder vertellen hoor, maar ik mag hier eigenlijk helemaal niet zijn, want ik ben geen Leienaar vertelde Marc uit Eindhoven. Ruim 2 jaar geleden kwam ik een keertje naar Leiden omdat mijn vrouw Leidse Glibber kent. Ik was op slag verliefd op de stad en kom nu minimaal eens in de 2 weken even langs om de musea te bezoeken, een biertje in het Praethuys te drinken en te eten bij Sisaket op de Stationsweg.

 photo Minerva Leidenarenborrel 46.jpg Praeses Lucia Aerden genoot ook met volle teugen. Kijk eens om je heen, hier staan Leienaren en Minervanen met elkaar te kletsen alsof ze al jaren de grootste vrienden zijn. Dit is waarom ik zo ben gaan houden van Leiden en hier nooit meer weg wil.

 photo Minerva Leidenarenborrel 51.jpg Juhhh Glibber, je zet alleen maar dames op de foto. Vergeet je ook deze Dragonboatroeiers even niet, over 3 weken zet je ons superteam op de foto he.

 photo Minerva Leidenarenborrel 117.jpg Ik ga proberen er volgend jaar aan te denken om van te voren te waarschuwen wanneer de borrel is, want het is gewoon een heel gezellig Leids feestje.

 photo Minerva Leidenarenborrel 41.jpg In een korte toespraak bedankte Lucia iedereen voor hun komst en benadrukte nogmaals hoe belangrijk dit soort borrels zijn, want samen maken we de stad.

 photo Minerva Leidenarenborrel 91.jpg Lucia kan niet alleen goed speechen en is niet alleen een goede praeses, nee ze kan ook nog eens heel goed zingen. Tja dat krijg je he met die mensen die opgegroeid zijn op de Vrije school, die zijn van alle markten thuis.

 photo Minerva Leidenarenborrel 75.jpg Hieronder een fotoslideshow van de borrel en op film het bewijs dat Lucia echt kan zingen. Welk nummer dat is, dat kan je natuurlijk al raden.

Reacties

Kakel op 06-06-2017 15:42

Mensen die grenzeloos kunnen genieten van een borrel...echt een feest! Je zou verwachten dat een studentensocieteit alleen voor de "jeugd" is maar dat valt hartstikke mee. Ik had er gewoon tussen kunnen gaan staan zonder op te vallen. Als ik Leidse geweest was natuurlijk (-:Stormachtige groet

Rietepietz op 06-06-2017 19:31

Maar eh... moeten studenten niet studeren;-)?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl