Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Mijn lezers kennen mij beter dan ik zelf, maar toch krijg ik het druk met o.a. het Signature Festival in Leiden

Een paar weken geleden schreef ik aan de vooravond van het Leiden Marathon weekend dat dit een van de drukste weekenden van het jaar zou worden. Vaste lezer Di Mario, winkelier uit Harderwijk, gaf als reactie, ach dat heb je bijna elke maand wel dus gaat je ook nu weer vast wel lukken. Waarschijnlijk kent hij me beter dan ik zelf, want inderdaad alles kwam goed dat weekend en voor komend weekend denk ik, pfff dit wordt een van de drukste weekends van het jaar. Ik denk dat we ons er in Leiden bij neer moeten leggen dat bijna elk weekend het drukste en gezelligste weekend van het jaar is. Het gaat dan ook goed met Leiden, dat hoorden we vanmiddag ook bij de jaarlijkse Gemeenteborrel in de Stadsgehoorzaal. Morgen een verslag van deze door bijna 700 voornamelijk ondernemers bezochte borrel, waar uiteraard ook aandacht voor het jaar van De Stijl was.

 photo DSC_5111_1.jpg Het komend weekend wordt inderdaad weer een mooi en heel druk weekend dat voornamelijk in het teken staat van het Signature Festival. Om maar wat te noemen Schemerstad, Leidse Olympus, Openlucht Hotel, de Hofjesconcerten en de Japanmarkt waar je waanzinnig mooie figuren tegen kan komen.

 photo Japanmarkt 50.jpg Ik kan niet alles noemen, maar geef een kort overzicht van enkele hoogtepunten dit weekend. Het wordt mooi weer en dan wordt Schemerstad een nog grotere belevenis.

http://oi2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje004/Schemerstad%201.jpgDrie avonden (vrijdag, zaterdag en zondag) kan het publiek vanaf rondvaartboten genieten van de stad en bijzondere voorstellingen langs de kant van de grachten.

Op diverse plekken zijn korte theatervoorstellingen of onverwachte personages te zien.

Zondag en maandag de Hofjesconcerten zijn ook een regelrechte aanrader.

Leiden heeft tientallen Hofjes en wat is er mooier dan genieten van een mooi concert in de tuin van een hofje en daarna verder te wandelen naar een ander hofje voor een volgend concert.

Zondagmiddag de Japanmarkt op het Rapenburg mag je zeker niet overslaan. Volop Japans eten en drinken, Japanse boeken, kunst en muziek.

De mensen die gereserveerd hebben voor het Openlucht Hotel hebben geluk dit weekend, de weersvoorspellingen zijn goed.

Dat is wel eens anders geweest, maar weer of geen weer, wat is er nu mooier dan wakker worden in of aan de voet van de Burcht.

Zaterdagavond presenteert Onno Blom weer de Leidse Olympus met aan de voet van de Burcht diverse schrijvers en dichters.

Dit jaar staan Sabrina Starke, Tommy Wieringa, Ilja Pfeijffer, Frank Koenegracht, Charlotte van den Broeck en Joop Visser & Jessica van Noord op het programma. Het optreden van Ellen ten Damme was vorig jaar een geweldige afsluiterer waar nog iedereen mooie herinneringen aan heeft. Ongetwijfeld zal ook dit jaar het programma weer spectaculair zijn.

Mocht je in Leiden of omgeving wonen of als toerist in de stad zijn, dan hoef je je niet te vervelen dit weekend. Kijk op het blokkenschema voor het volledige programma. Vier jaar geleden liet een bloednerveuze Jochem Myjer tijdens de Leidse Olympus voor het eerst de ruwe versie van zijn ode aan Leiden horen. Hij was zo benieuwd naar de reactie van de Leienaars. Die reactie was overweldigend en in een mum van tijd kon heel Leiden het nummer meezingen. Voor wie de allereerste versie en première van het nummer nooit gezien hebben, zet ik hem hier nog een keer neer.

Reacties

די מריו op 01-06-2017 06:58

Soms denk ik dat ik weleens in de verkeerde stad geboren ben. Wat ziet het weekend er weer goed en gezellig uit, hier ga je zeker weer van genieten. En ik straks weer van de verslagen.

Love As Always

Di Mario 

Sjoerd op 01-06-2017 07:43

Dat wordt weer een mooi weekend voor je. Nu nog hopen dat het weer meewerkt.

Rietepietz op 01-06-2017 20:02

je zou het geoon niet anders willen dan druk....,druk....,druk!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl