Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Neem altijd meerdere bankpassen mee op vakantie heb ik vandaag ontdekt.

Een mens is nooit te oud om te leren. Zo merkte ik vandaag dat een pinautomaat een geheel eigen leven kan leiden, maar jou voor grote problemen kan plaatsen. Mensen die mij kennen weten dat ik niet snel kwaad word, maar vanmiddag ontplofte ik bijna. Hill keek mij bewonderenswaardig aan en zei, je ontploft, maar je blijft zo correct en rustig.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%204.jpgIk weet dat je met rust meer wint dan met een hoop drukte en tja ik stond ook nog eens midden op straat in Reisdorf, een klein Luxemburgs dorpje.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%207.jpgIk ga het proberen uit te leggen. We zijn op vakantie in Duitsland en reden vandaag een dagje naar Luxemburg om te gaan kijken bij de bungalow die we tot 2 jaar geleden huurden en gelijk een bepaalde soort knoflookolie te kopen die in Nederland niet te vinden is. Omdat in Luxemburg de benzine ook supervoordelig is, € 1,13 per liter, had ik er als zuinige Hollander natuurlijk ook voor gezorgd dat mijn tank zo goed als leeg was. Alleen onderweg nog even pinnen want we betalen hier bijna alles met pin, maar een paar tientjes op zak is natuurlijk ook wel handig.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%206.jpgUit eerdere jaren wist ik dat er in Reisdorf precies bij de afslag een pinautomaat is, lekker makkelijk. En met deze automaat begon dus de ellende en kwam ik er achter dat de woorden 'begrip en service' bij sommige banken of instellingen, maar in elk geval bij het Luxemburgse Spuerkeess geschrapt zijn uit het woordenboek.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%205.jpgIk stop mijn pas in de automaat, toets mijn pin in en geef aan hoeveel geld ik wil pinnen. De automaat geeft keurig aan 'ein moment bitte' er rammelt iets wat op tellen van geld lijkt en vervolgens wordt het scherm zwart en gebeurt er niets meer. Geen geld, maar nog veel erger ook geen pas. Na een paar minuten verschijnt de tekst dat de automaat opnieuw moet opstarten, daarna de tekst wegens storing buiten dienst, maar nog steeds geen geld en geen pas. Een vriendelijke voorbijganger zocht op internet het nummer van de service-afdeling van de desbetreffende bank op en stelde mij nog gerust met de woorden, het is elke keer raak met deze automaat, laatst had hij nog een pas van iemand geshredderd. Toen begon het bellen, bellen, bellen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%202.jpgMevrouw 1 had alle begrip, maar kwam niet verder dan ik kan niets voor u doen. Geef mij dan iemand die wel iets kan doen. Ik ga even bellen met de beheerder van het appararaat. Na minuten wachten weet ze te vertellen dat er niets aan gedaan kan worden en er morgen of overmorgen pas iemand bij de automaat kan zijn.Ik begon net redelijk te koken toen ik zag dat het beginscherm weer terugkwam. Oh mevrouw het beginscherm is nu weer terug. Ah geweldig dat is prettig meneer. Ja dat vind ik ook en komen nu mijn geld en pas er weer uit,vertel maar wat ik moet doen. Nee hiermee is uw probleem niet opgelost maar is het fijn dat de automaat het weer doet. Na die opmerking kwam de stoom uit mijn oren en als ik een hakbijl had gehad dat kan ik je verzekeren dat deze automaat het nooit meer zou doen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%203.jpgMevrouw ik word nu echt boos en u verbindt mij nu met iemand door die wel iets kan doen. Ik kreeg een ander nummer, waar een hork 2.0 geen enkel begrip toonde en alleen maar wist te vertellen dat ik contact met mijn bank in Nederland moest opnemen dan zouden die het wel regelen. Meneer ik leg het u nog een keer uit, ik stop mijn pas in uw automaat, uw automaat gaat in storing en ik ben mijn pas kwijt.Ik sta hier zonder geld en met een bijna lege tank in Luxemburg en het enige dat u kunt zeggen is 'ik kan niets voor u doen bel uw eigen bank maar'. Hij kwam niet verder dan niks kunnnen doen, ik gaf het op en heb onze bank in Nederland gebeld en de pas laten blokkeren. Gelukkig lag er nog een andere pas in het appartement, maar je staat toch raar te kijken.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%208.jpgVan de bank in Nederland begreep ik dat ze inderdaad niet verplicht zijn direct te komen bij dit soort problemen en dat in noodgevallen er altijd een soort noodscenario van je eigen bank is. Wat mij gewoon het meest kwaad maakt is dat de hork 2.0 niet verder kwam dan ik kan niets voor u doen en niet eens excuus voor het ongemak aanbood. Daarnaast ben ik benieuwd naar mijn komende telefoonrekening want ik heb gauw meer dan een half uur aan de telefoon gehangen. Nou ja ons hele programma voor vandaag viel in het water want ik had maar € 22,00 cash bij me.Teruggereden richting Echternach en een biertje op een terras gepakt.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%2015.jpgNiet helemaal overtuigend, maar toch konden we ergens wel lachen om alle ellende.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%2014.jpgGelukkig hield ik nog net genoeg over om voor de zekerheid er nog een tientje benzine in te gooien.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%209.jpgEen mens is nooit te oud om te leren dus zorg er altijd voor dat je minimaal 2 pasjes bij je hebt als je op vakantie gaat. Daarnaast denk ik dat ik pinautomaten zoveel mogelijk links laat liggen en liever een bank binnenstap,want als ze in de storing gaan ben je alles kwijt en duurt het een week voor je een nieuwe pas hebt.

Reacties

די מריו op 25-08-2017 06:59

Gelukkig heb ik inderdaad meestal twee of drie passen bij me. Dus dat is wel geregeld. Maar voor jou is het weer een hele belevenis. Maar gelukkig ben je er Happy uit gekomen, uit dit verhaal. Of was dat toch iemand anders. ;-) Geniet nog even LG..

Love As always

Di Mario

Yova op 25-08-2017 07:27

Gelukkig had meerdere pin passen bij je. Het is altijd wel risico in buitenland gaat pinnen. Alleen nood zit is wel handig. Wij nemen zoveel geld mee. Als je problemen zit met pin pasje. Dan ben je verder uit. Maar gelukkig is weer opgelost. Dan kunnen jullie toch lekker weer genieten. Je bent helemaal niet uit. Dit kan iedereen wel eens gebeuren. Zelfs in Nederland gebeurd ook. Leuke hond heb je daar. Lekker genieten met je vrouw. Prachtig terrasje zijn jullie geweest. Luxemburg is daar zeker heel mooi. Heel vroeger zijn wij ook geweest. Prachtig. Je auto is ook gelijk getankt. Dan kunnen lekker verder genieten. Nog heel veel plezier!!!

Sjoerd op 25-08-2017 07:53

Heeft jouw vrouw dan geen pas... Ik heb naast mijn pas altijd een creditcard bij me, zo niet heeft mijn vrouw zo'n zelfde setje.

@ Het was haar pas:-)  Ik heb als we samen zijn bijna nooit iets bij me en zeker niet als het mooi weer is, want dan heb ik geen jack aan waar alles in zit.

Renesmurf op 25-08-2017 10:45

Nou ja, zo`n apparaat moet gewoon werken. Het gaat wel eens stuk helaas.  En dan merk je hoe de service is.  Tanken doe ik gewoon in eigen land, koopt Nederlands waar, dan helpen wij elkaar.

Linda v Tol op 25-08-2017 13:48

Tjeetje zeg, dat moet jullie weer overkomen. Precies voor een tientje getankt zeker?! Waardeloos zulke geintjes, maar gelukkig kunnen jullie nog wel uit de voeten . Fijne voortzetting van je vakantie, zonder rare fratsen.

Rietepietz op 25-08-2017 16:32

Ik ga nóóit op stap zonder cash, maar dat weet je want ik pin niet, niet hier en niet in het buitenland. het vervelende is dat de bank gewoon all macht in handen heeft en je in dit soort situaties gewoon kan laten barsten.

Hans op 25-08-2017 21:51

Op zo'n pinautomaat zit je niet te wachten tijdens je vakantie.Nou  'begrip en service' zijn steeds zeldzamer aan het worden, gelukkig niet voor een voorbijganger.Nou ja, fijn dat de automaat het weer doet, tjonge.Lang leve de geldautomaten, dus niet.Echternach is wel een mooie stad. HansOt. Je verzoekje is gedraaid in de show.Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Nicky op 06-09-2017 11:44

Zo irritant als er niet eens een excuus af kan. Waardeloos. En met maar voor een tientje benzine in je tank rijdt je ook niet echt lekker. Tenminste ík niet!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl