Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen

Zoals jullie gezien zullen hebben zijn al mijn foto's in andere blogs tijdelijk niet zichtbaar. Ik wist dat Photobucket iedereen een abonnement wil aansmeren, maar omdat ik al jaren een abonnement heb dacht ik er geen problemen mee te krijgen. Wel dus. Ik moet even kijken wat ik doe, want op de achtergrond wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website die na mijn vakantie ergens begin september de lucht in moet gaan. Daar zittten allemaal nieuwe toeters en bellen aan en ben ik niet meer afhankelijk van onder andere Photobucket. Voorlopig maar even via andere manieren er toch nog een paar blogs op zetten. Maandagavond was de opening van de EL CID week in de Hooglandsekerk.

Na enkele korte toespraken gaf de EL CID Commissie met een druk op de knop het startsein voor een daverend feest in de Hooglandskerk.

Lees meer...   (4 reacties)

Over een paar weken zijn ze opgegaan in de massa, maar deze week bepalen ze het straatbeeld in Leiden. Het is EL CID Week (Enige Leidse Commissie Introductie Dagen) en ruim 3.600 nieuwe studenten doen daar deze week aan mee. Overal in de stad zie je groepjes eerstejaars met hun mentor rondlopen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje013/1%20aankomst%2011.jpgDe aankomst is altijd een leuk gezicht en voor de vrijwilligers best een hele organisatie alle koffers en tassen bij de juiste slaapplaatsen te krijgen.

Lees meer...   (5 reacties)

Afgelopen zondag deed een record aantal dvan 732 deelnemers mee aan de Triathlon Leiderdorp. Er kon gestart worden op diverse afstanden en de concurrentie bleek als je naar de tijden keek erg groot. Alle uitslagen zijn terug te vinden op de site van de Triathlon Leiderdorp. Ik beperk mij tot een aantal sfeerfoto's omdat het hier weer een gekkenhuis is. Uiteraard staat er onder dit artikel een fotoslideshow met alle foto's en een filmpje. Afgelopen week was het druk met onder andere de bloemenboot en Flowerparade en vanaf maandagmorgen wordt Leiden weer overspoeld met duizenden nieuwe studenten tijdens de EL CID Week. Daar tussendoor nog wat extra dingen doen en als ik geluk heb dan krijg ik het voor elkaar om mijn koffer te pakken om vrijdag op vakantie te gaan. Van komkommertijd is hier duidelijk niets meer te merken. Zoals elk jaar was Teun de Reede de speaker bij de Triathlon en presteerde het om onvermoeibaar de hele dag iedereen binnen te praten, uitslagen door te geven en de spanning er in te houden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje013/Triathlon%2042.jpgHet is leuk zoveel verschillende afstanden en divisies, maar je als even niet oplet komt er weer een winnaar of winnares over de streep.Gelukkig hebben we dan Teun die je waarschuwt dat er weer een sportieve kanjer over de finish komt.

Lees meer...   (5 reacties)

Zaterdagmorgen kwam de regen met bakken uit de lucht. Tegen 13 uur toen de Flower Parade begon werd het droog en een uurtje later was het prachtig weer met zelfs zo nu en dan een zonnetje. Onderaan het artikel staan zowel een filmpje als een fotoslideshow waar vrijwel alle deelnemers van de Flower Parade in voorkomen. Het was weer een gezellige en mooie Flower Parade met als thema dit jaar 'Spreekwoorden en gezegden'. Vaak zit er een hoop waarheid in spreekwoorden en gezegden :-)

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje013/Flowerparade%202017%20157.jpgAls je van bloemen houdt was deze Flower Parade gewoon weer liefde op het eerste gezicht.

Lees meer...   (7 reacties)

Sinds mei zijn de bewoners van het Huis op de Waard weer terug op hun vertrouwde plek midden in de stad in het splinternieuwe verzorgingshuis. De rondvaartboten van de Leidse Rederij varen er regelmatig langs en altijd zitten er wel bewonners voor de deur die vrolijk zwaaien naar de voorbijvarende boten. Het leek de rederij leuk om de bewoners welkom terug in het Leidse centrum te heten en ze te verrassen. Alweer 7 jaar geleden waren de bewoners al eens verrast met honderden bossen zonnebloemen, het leek de rederij leuk te proberen weer zoiets te regelen. Je kan gerust zeggen dat dit goed gelukt is het havenkantoor aan de Apothekersdijk stond donderdag van voor tot achter vol met bloemen en planten.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje013/Huis%20op%20de%20Waard%201.jpgOm half 2 vertrokken er drie boten richting Huis op de Waard.Twee van die boten waren afgeladen met bloemen en op de derde boot trad het Viswijvenkoor op.

Lees meer...   (7 reacties)

Dit weekend stroomt de bollenstreek weer extra vol met toeristen die komen voor de Flowerparade Rijnsburg die zaterdag door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk trekt. De Flowerparade wordt elk jaar opgebouwd in de veilinghallen van de Rijnsburgse Flora. Elk jaar ga ik even kijken bij de opbouw, waar altijd zo'n lekker druk, rommelig en saamhorig sfeertje heerst.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje013/1%20Flowerparade%202017%20opbouw%201.jpgIk weet dat er op woensdag nog niet al te veel te zien is, maar woensdagavond vond ik het nog wel heel erg kaal

Lees meer...   (5 reacties)

Vrijwel iedereen in Leiden kent Hoppezak Kledingverhuur. Het is zo'n bedrijf waarvan iedereen weet dat het bestaat en er altijd al geweest is. Ik ken Hoppezak voornamelijk van de tijd dat ik er Sinterklazen en zwarte Pieten kwam ophalen of de tijd dat ik als kind in de 3 Octoberoptocht meeliep en werd geschminkt door de medewerkers van Hoppezak. Laatst hoorde ik van André Hoppezak dat de zaak dit jaar 100 bestaat. Een mooie reden om weer eens binnen te wippen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje021/Hoppezak%2018.jpgAls je de winkel en de verhuurruimte binnenstapt dan kom je natuurlijk in een soort sprookjeswereld. Die sprookjeswereld begint eigenlijk al als je voor het pand staat op de Pieterskerkgracht, een van de mooiste stukjes oud Leiden.

Lees meer...   (5 reacties)

Niet alleen in de Romeinse tijd was het druk in Matilo, ook nu tref je er nog regelmatig Romeinen aan. Deze week is er voor de kinderen de Matties van Matilo , een week vol historische sport, spel, knutselen en wetenswaardigheden. Afgelopen weekend stond er ook al een Romeinse camping en werd het skelet van een Romeinse soldatenbarak gebouwd.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje013/Matilo%20Romeinen%2020.jpgHet hele weekend waren buurtbewoners bezig met het bouwen van de soldatenbarak, zondagmiddag was hij zo goed als af.

Lees meer...   (7 reacties)

Zondag was alweer de laatste dag van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden, het lijkt zo kort geleden dat ik over de opening op schreef. Het is niet te geloven hoe snel 2½ maanden voorbij zijn gegaan. Zondag had het publiek voor het laatst de kans nog even langs de kunstwerken op de Hooglandsekerkgracht te lopen.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje012/Bil%20sluiting%203.jpgBij de opening wordt elk jaar de juryprijs bekend gemaakt, maar het publiek kan gedurende de tentoonstelling haar voorkeur bekend maken. Dit jaar werd het kunstwerk 'You had it yesterday, now it's her' van de Haagse Lorena van Bunningen door het publiek gekozen als meest aansprekende kunstwerk.

Lees meer...   (4 reacties)

Van 4 t/m 13 augustus reizen 24 Nederlandse en Vlaamse dichters in een oldtimer bus door Nederland en België en doen zij ongeveer 20 steden aan. Zaterdag waren zowel de middag als de avond ingeruimd voor een bezoek aan diverse locaties in Leiden.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje012/Poeumlziebus%20%2035.jpgMet plezier, gevoel en passie brachten de dichters hun werk op pleinen, in parken en 's avonds op de Koornbeursbrug. Passie? hoezo passie? Ik denk dat deze foto boekdelen spreekt of misschien beter gezegd dichtregels.

Lees meer...   (1 reactie)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl